Dessertvine

Dessertvin

glas à 6 cl.


Limoncello – Golmar – Veneto

Citronlikør fra landsbyen Zugliano ved Vicenza. Klassisk italiensk måltidsafslutter, med skarp bitter friskhed.

Nydes afkølet og er læskende dejlig

50.-/395.-


Sherry – Alvaro Domecq – Dry Oloroso – Jerez

Brunlig med lækker bouquet af alder og nødder og et salt touch. 12 års fad. Klassisk Oloroso er normalt sød, denne udgave er en tør version

75.-/650.-


Vin Jaune – Domaine Rolet – Jura 2014 (62,5 cl.)

Vin Jaune, ”Gul Vin”, er Juras store stjerne lavet på Savagnin-druen. Stilen kan minde lidt om tør Sherry, med nødder og salt. Lagres med flor i 6 år

Serveres som CORAVIN (10 cl.)

180.-/895.-


Portvin – Taylor’s – Late Bottled Vintage 2017 – Douro (1 L.)

LBV er Vintage portvinens lillebror, lagret 4-6 år, denne i filtreret udgave. Solbær, kirsebær og lakrids. Dyb mørk og tæt med blomme og cholade

75.-/450.-


Portvin – Quinta Santa Eufémia – 20 Years Tawny – Douro

Blommer, svesker, rosiner, tørret frugt og karamel.

Ristede mandler, nødder, figen. 20 år på fad giver et

væld af finesser og smagsnuancer 

100.-/695.-


Portvin – Taylor’s – 50 Years Tawny – Douro

Den nye portvinskategori ”50 Års Tawny” er nu officiel!
Det er både ekstremt og ekstremt godt. Vanvittig intens med flydende rosiner og elegante karamelnoter. Wauw!

Serveres som CORAVIN (10 cl.)

350.-/2350.-


Madeira – Henriques & Henriques – Sercial 15 Years (50 cl.)

Den hvide Sercialdrue giver den tørreste af de fire klassiske Madeira-typer. Den er let i stilen med et elegant udtryk samt en behagelig syre

100.- /450.-


Chateau Grillon – Sauternes – Bordeaux

Sauternes er verdens måske mest kendte dessertvin.

Laves på Sémillon og Sauvignon Blanc. Elegant med let friskhed, sticky sødme og stor blød fylde 75.-/495.-


Chateau d’Yquem – Sauternes 1. Cru Classé – Bordeaux

Kongen af dessertvine. En af verdens fornemste vine!
Utrolig intens med kraftig sødme af gule frugter og karamel men samtidig en elegant puffende lethed

Serveres som CORAVIN (10 cl.)

650.-/4500.-