Rødvin

Rødvin

glas à 15 cl.


Frankrig


Comte de Baulieu – Haut-Médoc – Bordeaux

Meget drikkeklar Bordeaux som har lagret uden eg for at bibeholde så meget frugt som muligt. Let krydret med varm og blød frugt samt et klassisk touch af cedertræ

Druer : 59 Cabernet, 39 Merlot, 2 Cab Franc

80.-/360.-


Pierre Amadieu – Côtes-du-Rhône Roulepierre

Kraftig og krydret Côtes-du-Rhône. Fuld af krydret frugt med solbær og blomme samt krydderier, peber og lakrids. Dyb og mørk smag med halvtør finish

Druer : 60 Grenache, 40 Syrah

80.-/360.-



Fond-Croze – En Long En Large En Travers – Méditeranée IGP

Skøn og saftig Økologisk dyrket vin med minimale tilsætningsstoffer. Mørke sprøde frugter, et brændt touch, vilde bær, balsamico og strejf af eucalyptus.

Druer : 60 Grenache, 20 Syrah, 20 Caladoc

85.-/80.-


Poivre d’Ane – L’Oeil du Diable – Vin de France

Skøn og saftig Naturvin med minimal tilsætning af svovl fra 70 år gamle stokke. Læskende og dyb med ribs og jordbær. Frisk og indbydende med stor bællefaktor

Druer : Cinsault

110.-/495.-


Domaine H – Côte de Brouilly – Beaujolais Cru

Lækker Danskproduceret Beaujolais, H for Hedegaard, som oven i købet, helt utraditionelt, har fået fadlagring, hvilket giver extra fylde og kompleksitet til Økovinen

Druer : Gamay

110.-/ 495.-


Pierre Amadieu – Gigondas “Romane Machotte” – Rhône

Kraftig og skøn saftig sag med masser af mørk frugt, krydderier og lakridsnoter. Bløde tanniner, timian, laurbær, rosmarin med en blød krydret peberfinish

Druer : 80 Grenache, 20 Syrah

125.-/550.-


Nicolas Potel – Pernand-Vergelesses – Bourgogne

Elegant Bourgogne fra den dygtige Potel. 2019 er en stor og samtidig drikkevenlig årgang og man mærker straks den bløde frugt, samt ribs, hindbær og et jordbærstrejf

Druer : Pinot Noir

150.-/675.-


Bouchard – Beaune 1. Cru Clos de la Mousse – Bourgogne

Læskende frugtrig, kødfuld og raffineret med let toastede noter. Topår 2019, marken er Monopole, dvs. eneeje for Bouchard, et næsten 300 år gammelt vinhus

Serveres som CORAVIN

Druer : Pinot Noir

250.-/1095.-


Clos de l’Oratoire – St.-Émilion Grand Cru Classé – Bordeaux

Flot og elegant men kraftig Émilion med solbær, blomme og morbær i næsen samt noter af peberkage og mørke krydderier. Brombær, eg og vanille, god fylde, tør finish

Serveres som CORAVIN

Druer : 90 Merlot, 10 Cabernet Franc

275.-/1195.-


Guigal – Côte-Rôtie Brune et Blonde – Rhône

Intens klassiker fra det nordlige Rhône, med dybde, kompleksitet og fløjsbløde tanniner. Brombær, violer, træ og kaffe samt mørke hindbær og krydderier

Serveres som CORAVIN

Druer : 96 Syrah, 4 Viognier

300.-/1295.-


Château de Beaucastel – Châteauneuf-du-Pape – Rhône

Châteauneuf-klassiker der som en af de eneste bruger samtlige 18 tilladte druer. Fyldig, dyb og meget harmonisk med mundvandsfremkaldende saftighed

Serveres som CORAVIN

Druer : Grenache, Cinsaut, Syrah, Mourvedre+

350.-/1495.-



Tyskland


Palmberg – Traubensaft – Pfalz (ALKOHOLFRI)

Frisk, saftig og meget frugtig alkoholfri vin.
Smagen er absolut til den søde side og minder om Ribena, men med en forfriskende smag af vindruer

Druer : Dornfelder

60.-/270.-


Weingut Bercher – Spätburgunder Trocken – Baden

Skøn og saftig med hindbær, jordbær og røde bolcher. Frisk smag og god dybde til den halvtørre side, let staldet touch fra bakkerne ved Kaiserstuhl

Druer : Pinot Noir

100.-/450.-



Italien


Il 4 Conte – Primitivo – Puglia

Fyldig vin tætpakket med fede mørke varme bær: brombær, solbær, blåbær og kirsebær. Harmonisk med pondus og små søde strejf fra de mange soltimer

Druer : Primitivo

70.-/315.-


Castello Banfi – Col di Sasso – Toscana IGT

Semi kraftig SuperToscaner som ligger godt i munden. Fyldig og blød med varme solbær, sorte kirsebær, brombær og behagelig syre samt flot balance

Druer : 70 Cabernet, 30 Sangiovese

75.-/335.-


Fattoria di Gratena – Chianti DOCG – Toscana

Biodynamisk Chianti med god dybde. Tør med tæt kirsebæraroma samt mørke fede, let krydrede bær i smagen. Gratena er en lokal Sangioveseklon

Druer : Sangiovese

90.-/ 405.-


Schola Sarmenti – Nerio, Nardò Riserva – Puglia

Fadlagret vin fra hælen på 50 år gamle stokke der giver saft og kraft. Vinen er fyldig og meget mørk med varm og blød frugt, med syre der forhindrer marmeladesmag

Druer : 80 Negroamaro, 20 Malvasia Nera

90.-/405.-


Giribaldi – Langhe Nebbiolo – Piemonte

Charmerende Nebbiolo fra yngre vinstokke giver saftighed og friske røde bær. 6 måneders fad giver lidt dybde og karakter. Behagelig blød varme i munden

Druer : Nebbiolo

95.-/425.-


Tenuta Reverdito – Barbera d’Alba Butti – Piemonte

Fyldig og meget elegant Barbera fra enkeltmarken Butti. Blommer, kirsebær, salvie, chokolade, tobak, muld og masser af frugt. Flot snorlige vin der altid holder

Druer : Barbera

95.-/425.-


Piandimare – Monolith – Montepulciano d’Abruzzo Riserva

Frugtig, let krydret bouquet, kirsebær og krydderier. Dyb mørkerød med modne bær, og et godt kraftigt udtryk med saft, tør tobak, vanille, spicy mørke bær og lakrids

Druer : Montepulciano

100.-/450.-


Tenuta La Novella – Chianti Classico, Casa di Colombo – Tosc.

Øko Chianti Classico (fra den gamle del af regionen) med spontangæring og mere end 1 års lagring på både eg og tank. Lys rubinrød, elegant og frisk med vanlige kirsebær

Druer : 95 Sangiovese, 5 Merlot

120.-/525.-


Speri – Valpolicella Classico Superiore, Sant’Urbano – Veneto

Speri er et af Amarone-kvalitetshusene. Denne Biovin er lavet som Ripasso med extra gæring på Amarone-resterne og er fed, fyldig, blød, varm og harmonisk

Druer : 60 Corvina, 30 Rondinella, 10 Molinara

120.-/525.-


Col d’Orcia – Brunello di Montalcino 2014 – Toscana

Drikkevenlig Brunello med alder. Biodynamisk vin som er tætpakket med kirsebær i både næse og mund. Til den lette side med milde tanniner og dejligt lille syrebid

Druer : Sangiovese

175.-/ 750.-


Rocche dei Manzoni – Barolo Vigna d’la Roul – Piemonte

Intens, frugtig, tørrede jordbær, viol og let mineralsk. Masser af mørke bær, krydderier og et skud tjære og lakrids. Fantastisk enkeltmarks-Barolo fra topdomæne

Serveres som CORAVIN

Druer : Nebbiolo

350.-/ 1495.-



Spanien


Bodegas Fontana – Mesta Tempranillo – Uclés Castile

Letdrikkelig, bærfyldig og Biodynamisk vin fra hjertet af Spanien, med kirsebær, blommer og vanille. Frugten er meget balanceret med blød syre og bløde tanniner

Druer : Tempranillo

65.-/275,-


Bodega Cerrón – Remordimiento – Jumilla

Biodynamisk vin fra gamle vinstokke, lagring på små franske fade, ufiltreret. Elegant med ren frugt og stor fylde, fra det absolutte tophus i vindistriktet

Druer : 65Tempranillo, 15Cab, 10PetitVerdot+

85.-/380.-


Bodega Pago Aylés – Immortalis – Priorat

Aylés er D.O. Pago og laver vin i højderne. Det anerkendte Priorat giver fyldige og mørke vine uden høj syre eller stor fadlagring. Tæt bærsmag og stor harmoni

Druer : 75 Garnacha, 25 Cariñena

90.-/405.-


Marques de Burgos – Ribera del Duero Crianza

Kraftig Ribera med 2 års fad. Masser af kirsebær og ristet eg samt lakrids, fennikel og vanille. Lidt chokoladenoter og tæt mørk farve. Behagelig varm og tør eftersmag

Druer : Tempranillo

100.-/ 450.-


Olivier Rivière – Gabaxo – Rioja

Olivier fra ”Rioja’n’Roll”-gruppen har lavet en funky Rioja med terroir i fokus. Biodynamisk og naturligt gæret med varme bær, mørk aromatisk frugt og toastet eg

Druer : 50 Tempranillo, 50 Garnacha

130.-/575.-


Peter Sisseck – Hacienda Monasterio – Ribera del Duero

Flot rubinrød Økovin fra danske Peters hjemstavn, vingården hvor det spanske eventyr startede. Grafit, kaffe, kirsebær, brombær, mynte og lakrids

Serveres som CORAVIN

Druer : 77 Tempranillo, 23 Cab Sauvignon

200.-/895.-




USA


Seven Fires – Zinfandel – Dry Creek/Sonoma County

Rigtig skøn Zin, ikke for pompøs dog godt fyldig og blød. Lækkert præg af vådt brænde som giver et skud røg til de varme henkogte bær og de røde friske bær

Druer : Zinfandel

110.-/ 495.-


Murphy Goode – Pinot Noir – California

Selvstændigt vinhus under Jackson-familien, denne vin er drikkemoden med blød supersaftig frugt og klassiske hindbær og skovbund uden dominerende fadpræg

Druer : Pinot Noir

125./550.-


Kendall-Jackson – Pinot Noir Outland Ridge – AndersonValley

KJ er kongen af Californien, som det mest innovative og fagligt dygtige vinhus. Denne nordligt beliggende vin er simpelthen skøn, blød, saftig, fyldig og elegant smagsrig

Serveres som CORAVIN

Druer : Pinot Noir

200.-/895.-



Libanon


Chateau Musar – Gaston Hochar – Bekaa Valley

Anerkendt og klassisk vin med sin egen stil, blended af traditionelle sydfranske druer, men fra et varmere klima. Fyldig, harmonisk og elegant. Altid en tår værd

Serveres som CORAVIN

Druer : 40 Cabernet, 30 Carignan, 30 Cinsaut

225.-/ 995.-



Sydafrika


Kaapzicht – Skraalhans Pinotage – Stellenbosch

Nej, navnet refererer til en plante 😉. Sydafrikas nationaldrue i fornem udgave med saft, kraft, krudt, svesker og krydderier, dog varm og harmonisk

Druer : Pinotage

95.-/ 425.-



Australien


D’Arenberg – The Galvo Garage – McLaren Vale

Bordeaux-blend udsat for australsk klima. Der er både solbær, sorte oliven og laurbær og vinen er saftig og fyldig til den kraftige side med afrundede tanniner

Druer : 54 Cab, 23 Merlot, 23 Petit Verdot

120.-/525.-




Chile


William Fèvre – Carmenère Gran Cuvée – Maipo Valley

Chiles nationaldrue som kommer fra Bordeaux, er kraftig og blød som Merlot, krydret med varme solbærnoter og grønne urter, her i en fadlagret og super elegant udgave

Druer : Carmenère

95.-/425.-



Argentina


Zuccardi – Malbec Serie A – Valle de Uco, Mendoza

Moden og drikkevenlig Malbec fra New World Winery of 2022 ifølge Wine Enthusiast. Dybrød og fyldig med mørk afrundet frugt, krydderier, bløde tanniner og lang finish

Druer : Malbec

85.-/380.-


Santa Julia – El Burro Malbec Natural – Mendoza

Familiedrevet vineri der er forkuseret på bæredygtighed. Denne biodynamiske vin er naturlig gæret, er fyldig med blød frisk frugt og giver både blomme og kirsebær

Druer : Malbec

100.-/450.-