Rødvin
glas à 15 cl.
Frankrig
Comte de Baulieu – Haut-Médoc – Bordeaux
Meget drikkeklar Bordeaux som har lagret uden eg for at bibeholde så meget frugt som muligt. Let krydret med varm og blød frugt samt et klassisk touch af cedertræ
Druer : 59 Cabernet, 39 Merlot, 2 Cab Franc
80.-/360.-
Pierre Amadieu – Côtes-du-Rhône Roulepierre
Kraftig og krydret Côtes-du-Rhône. Fuld af krydret frugt med solbær og blomme samt krydderier, peber og lakrids. Dyb og mørk smag med halvtør finish
Druer : 60 Grenache, 40 Syrah
80.-/360.-
Fond-Croze – En Long En Large En Travers – Méditeranée IGP
Skøn og saftig Økologisk dyrket vin med minimale tilsætningsstoffer. Mørke sprøde frugter, et brændt touch, vilde bær, balsamico og strejf af eucalyptus.
Druer : 60 Grenache, 20 Syrah, 20 Caladoc
85.-/80.-
Poivre d’Ane – L’Oeil du Diable – Vin de France
Skøn og saftig Naturvin med minimal tilsætning af svovl fra 70 år gamle stokke. Læskende og dyb med ribs og jordbær. Frisk og indbydende med stor bællefaktor
Druer : Cinsault
110.-/495.-
Domaine H – Côte de Brouilly – Beaujolais Cru
Lækker Danskproduceret Beaujolais, H for Hedegaard, som oven i købet, helt utraditionelt, har fået fadlagring, hvilket giver extra fylde og kompleksitet til Økovinen
Druer : Gamay
110.-/ 495.-
Pierre Amadieu – Gigondas “Romane Machotte” – Rhône
Kraftig og skøn saftig sag med masser af mørk frugt, krydderier og lakridsnoter. Bløde tanniner, timian, laurbær, rosmarin med en blød krydret peberfinish
Druer : 80 Grenache, 20 Syrah
125.-/550.-
Nicolas Potel – Pernand-Vergelesses – Bourgogne
Elegant Bourgogne fra den dygtige Potel. 2019 er en stor og samtidig drikkevenlig årgang og man mærker straks den bløde frugt, samt ribs, hindbær og et jordbærstrejf
Druer : Pinot Noir
150.-/675.-
Bouchard – Beaune 1. Cru Clos de la Mousse – Bourgogne
Læskende frugtrig, kødfuld og raffineret med let toastede noter. Topår 2019, marken er Monopole, dvs. eneeje for Bouchard, et næsten 300 år gammelt vinhus
Serveres som CORAVIN
Druer : Pinot Noir
250.-/1095.-
Clos de l’Oratoire – St.-Émilion Grand Cru Classé – Bordeaux
Flot og elegant men kraftig Émilion med solbær, blomme og morbær i næsen samt noter af peberkage og mørke krydderier. Brombær, eg og vanille, god fylde, tør finish
Serveres som CORAVIN
Druer : 90 Merlot, 10 Cabernet Franc
275.-/1195.-
Guigal – Côte-Rôtie Brune et Blonde – Rhône
Intens klassiker fra det nordlige Rhône, med dybde, kompleksitet og fløjsbløde tanniner. Brombær, violer, træ og kaffe samt mørke hindbær og krydderier
Serveres som CORAVIN
Druer : 96 Syrah, 4 Viognier
300.-/1295.-
Château de Beaucastel – Châteauneuf-du-Pape – Rhône
Châteauneuf-klassiker der som en af de eneste bruger samtlige 18 tilladte druer. Fyldig, dyb og meget harmonisk med mundvandsfremkaldende saftighed
Serveres som CORAVIN
Druer : Grenache, Cinsaut, Syrah, Mourvedre+
350.-/1495.-
Tyskland
Palmberg – Traubensaft – Pfalz (ALKOHOLFRI)
Frisk, saftig og meget frugtig alkoholfri vin.
Smagen er absolut til den søde side og minder om Ribena, men med en forfriskende smag af vindruer
Druer : Dornfelder
60.-/270.-
Weingut Bercher – Spätburgunder Trocken – Baden
Skøn og saftig med hindbær, jordbær og røde bolcher. Frisk smag og god dybde til den halvtørre side, let staldet touch fra bakkerne ved Kaiserstuhl
Druer : Pinot Noir
100.-/450.-
Italien
Il 4 Conte – Primitivo – Puglia
Fyldig vin tætpakket med fede mørke varme bær: brombær, solbær, blåbær og kirsebær. Harmonisk med pondus og små søde strejf fra de mange soltimer
Druer : Primitivo
70.-/315.-
Castello Banfi – Col di Sasso – Toscana IGT
Semi kraftig SuperToscaner som ligger godt i munden. Fyldig og blød med varme solbær, sorte kirsebær, brombær og behagelig syre samt flot balance
Druer : 70 Cabernet, 30 Sangiovese
75.-/335.-
Fattoria di Gratena – Chianti DOCG – Toscana
Biodynamisk Chianti med god dybde. Tør med tæt kirsebæraroma samt mørke fede, let krydrede bær i smagen. Gratena er en lokal Sangioveseklon
Druer : Sangiovese
90.-/ 405.-
Schola Sarmenti – Nerio, Nardò Riserva – Puglia
Fadlagret vin fra hælen på 50 år gamle stokke der giver saft og kraft. Vinen er fyldig og meget mørk med varm og blød frugt, med syre der forhindrer marmeladesmag
Druer : 80 Negroamaro, 20 Malvasia Nera
90.-/405.-
Giribaldi – Langhe Nebbiolo – Piemonte
Charmerende Nebbiolo fra yngre vinstokke giver saftighed og friske røde bær. 6 måneders fad giver lidt dybde og karakter. Behagelig blød varme i munden
Druer : Nebbiolo
95.-/425.-
Tenuta Reverdito – Barbera d’Alba Butti – Piemonte
Fyldig og meget elegant Barbera fra enkeltmarken Butti. Blommer, kirsebær, salvie, chokolade, tobak, muld og masser af frugt. Flot snorlige vin der altid holder
Druer : Barbera
95.-/425.-
Piandimare – Monolith – Montepulciano d’Abruzzo Riserva
Frugtig, let krydret bouquet, kirsebær og krydderier. Dyb mørkerød med modne bær, og et godt kraftigt udtryk med saft, tør tobak, vanille, spicy mørke bær og lakrids
Druer : Montepulciano
100.-/450.-
Tenuta La Novella – Chianti Classico, Casa di Colombo – Tosc.
Øko Chianti Classico (fra den gamle del af regionen) med spontangæring og mere end 1 års lagring på både eg og tank. Lys rubinrød, elegant og frisk med vanlige kirsebær
Druer : 95 Sangiovese, 5 Merlot
120.-/525.-
Speri – Valpolicella Classico Superiore, Sant’Urbano – Veneto
Speri er et af Amarone-kvalitetshusene. Denne Biovin er lavet som Ripasso med extra gæring på Amarone-resterne og er fed, fyldig, blød, varm og harmonisk
Druer : 60 Corvina, 30 Rondinella, 10 Molinara
120.-/525.-
Col d’Orcia – Brunello di Montalcino 2014 – Toscana
Drikkevenlig Brunello med alder. Biodynamisk vin som er tætpakket med kirsebær i både næse og mund. Til den lette side med milde tanniner og dejligt lille syrebid
Druer : Sangiovese
175.-/ 750.-
Rocche dei Manzoni – Barolo Vigna d’la Roul – Piemonte
Intens, frugtig, tørrede jordbær, viol og let mineralsk. Masser af mørke bær, krydderier og et skud tjære og lakrids. Fantastisk enkeltmarks-Barolo fra topdomæne
Serveres som CORAVIN
Druer : Nebbiolo
350.-/ 1495.-
Spanien
Bodegas Fontana – Mesta Tempranillo – Uclés Castile
Letdrikkelig, bærfyldig og Biodynamisk vin fra hjertet af Spanien, med kirsebær, blommer og vanille. Frugten er meget balanceret med blød syre og bløde tanniner
Druer : Tempranillo
65.-/275,-
Bodega Cerrón – Remordimiento – Jumilla
Biodynamisk vin fra gamle vinstokke, lagring på små franske fade, ufiltreret. Elegant med ren frugt og stor fylde, fra det absolutte tophus i vindistriktet
Druer : 65Tempranillo, 15Cab, 10PetitVerdot+
85.-/380.-
Bodega Pago Aylés – Immortalis – Priorat
Aylés er D.O. Pago og laver vin i højderne. Det anerkendte Priorat giver fyldige og mørke vine uden høj syre eller stor fadlagring. Tæt bærsmag og stor harmoni
Druer : 75 Garnacha, 25 Cariñena
90.-/405.-
Marques de Burgos – Ribera del Duero Crianza
Kraftig Ribera med 2 års fad. Masser af kirsebær og ristet eg samt lakrids, fennikel og vanille. Lidt chokoladenoter og tæt mørk farve. Behagelig varm og tør eftersmag
Druer : Tempranillo
100.-/ 450.-
Olivier Rivière – Gabaxo – Rioja
Olivier fra ”Rioja’n’Roll”-gruppen har lavet en funky Rioja med terroir i fokus. Biodynamisk og naturligt gæret med varme bær, mørk aromatisk frugt og toastet eg
Druer : 50 Tempranillo, 50 Garnacha
130.-/575.-
Peter Sisseck – Hacienda Monasterio – Ribera del Duero
Flot rubinrød Økovin fra danske Peters hjemstavn, vingården hvor det spanske eventyr startede. Grafit, kaffe, kirsebær, brombær, mynte og lakrids
Serveres som CORAVIN
Druer : 77 Tempranillo, 23 Cab Sauvignon
200.-/895.-
USA
Seven Fires – Zinfandel – Dry Creek/Sonoma County
Rigtig skøn Zin, ikke for pompøs dog godt fyldig og blød. Lækkert præg af vådt brænde som giver et skud røg til de varme henkogte bær og de røde friske bær
Druer : Zinfandel
110.-/ 495.-
Murphy Goode – Pinot Noir – California
Selvstændigt vinhus under Jackson-familien, denne vin er drikkemoden med blød supersaftig frugt og klassiske hindbær og skovbund uden dominerende fadpræg
Druer : Pinot Noir
125./550.-
Kendall-Jackson – Pinot Noir Outland Ridge – AndersonValley
KJ er kongen af Californien, som det mest innovative og fagligt dygtige vinhus. Denne nordligt beliggende vin er simpelthen skøn, blød, saftig, fyldig og elegant smagsrig
Serveres som CORAVIN
Druer : Pinot Noir
200.-/895.-
Libanon
Chateau Musar – Gaston Hochar – Bekaa Valley
Anerkendt og klassisk vin med sin egen stil, blended af traditionelle sydfranske druer, men fra et varmere klima. Fyldig, harmonisk og elegant. Altid en tår værd
Serveres som CORAVIN
Druer : 40 Cabernet, 30 Carignan, 30 Cinsaut
225.-/ 995.-
Sydafrika
Kaapzicht – Skraalhans Pinotage – Stellenbosch
Nej, navnet refererer til en plante 😉. Sydafrikas nationaldrue i fornem udgave med saft, kraft, krudt, svesker og krydderier, dog varm og harmonisk
Druer : Pinotage
95.-/ 425.-
Australien
D’Arenberg – The Galvo Garage – McLaren Vale
Bordeaux-blend udsat for australsk klima. Der er både solbær, sorte oliven og laurbær og vinen er saftig og fyldig til den kraftige side med afrundede tanniner
Druer : 54 Cab, 23 Merlot, 23 Petit Verdot
120.-/525.-
Chile
William Fèvre – Carmenère Gran Cuvée – Maipo Valley
Chiles nationaldrue som kommer fra Bordeaux, er kraftig og blød som Merlot, krydret med varme solbærnoter og grønne urter, her i en fadlagret og super elegant udgave
Druer : Carmenère
95.-/425.-
Argentina
Zuccardi – Malbec Serie A – Valle de Uco, Mendoza
Moden og drikkevenlig Malbec fra New World Winery of 2022 ifølge Wine Enthusiast. Dybrød og fyldig med mørk afrundet frugt, krydderier, bløde tanniner og lang finish
Druer : Malbec
85.-/380.-
Santa Julia – El Burro Malbec Natural – Mendoza
Familiedrevet vineri der er forkuseret på bæredygtighed. Denne biodynamiske vin er naturlig gæret, er fyldig med blød frisk frugt og giver både blomme og kirsebær
Druer : Malbec
100.-/450.-